Het leven van objecten / ARGOS, Centre for Art & Media (vanaf 8 jaar)

8 +

Audiovisuele kunst

Een video workshop over de poëtische kracht van objecten voor kinderen vanaf 8 jaar tot 99 jaar met een focus op het werk van videokunstenaar Jacques-Louis Nyst. Lees meer

Omwille van hun vorm en dynamiek roepen objecten vaak beelden en associaties op. Ze doen denken aan figuurtjes, dieren of aan onszelf, het menselijk lichaam. Objecten kunnen ook gevoelens en herinneringen naar boven halen, over vrienden of familie. Er zijn er die ons tekenen voor het leven en die ons altijd bijblijven. Het gebeurt ook wel eens dat we objecten tot leven kunnen wekken! 


Tijdens deze workshop werken we erg veel met objecten. Neem een oud voorwerp mee, die je hebt gevonden op zolder, in de kelder of op de vlooienmarkt. Via hun oorsprong, hun vorm en hun dynamiek zoeken we samen naar het kenmerkende karakter van de bijeengebrachte objecten. Deze verrassende en vaak grappige zoektocht realiseren we alleen of in groep voor het oog van de camera. Een resem van decors staat ter beschikking : we spelen toneel, improviseren en vertellen verhalen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ARGOS, Centre for Art & Media
Werfstraat 13
1000 Brussel
zondag 18 november 2018 van 10:00 tot 12:30
gratis
jeremy@argosarts.org
02 229 00 03