De Mascottegalerij / Kristof Van Gestel en GEZEEVER vzw (families met kinderen)

Creativiteit

Samen met jou willen wij een heleboel figuurtjes maken die de mascottes zullen zijn van onze Bonte Zondagen! Deze gekke wezentjes komen volgend seizoen in en rondom de Warande wonen. Op onze Bonte Zondagen nodigt kunstenaar Kristof Van Gestel iedereen uit om zelf mee mascottes te maken. Op een heel eenvoudige manier komen we tot prachtige resultaten! Lees meer

Bonte Zondag: 29 september

Op de eerste Bonte Zondag is er een grote tekensessie! Iedereen tekent vormen over van voorwerpen die we verzamelen. Maar het zijn niet die vormen waar we verder mee aan de slag gaan, wel de open plekjes die ertussen liggen. Je zal zien dat in deze tussenruimtes onverwachte schatten verborgen zitten!

 

Bonte Zondag: 27 oktober

Op de volgende Bonte Zondag kiest iedereen uit onze verzameling van vormen er ééntje die hem echt aanspreekt! Samen met Els Baeten en Jasper Van Grunsven van het open zeefdrukatelier ‘Gezeever’ ga je dan met een zeef aan de slag. Alle vormen worden samengebracht en vormen zo prachtige composities. Zie jij nu in die vormen ook al die wezentjes? Een diertje? Een mannetje? Een regenboog? Met stiften werk je nu deze vorm verder af en zo ontwerp je een unieke mascotte.

 

Bonte Zondag: 17 november

Op een derde Bonte Zondag kan je met naald en draad één van deze ontwerpen vertalen naar textiel. Kies zelf je stofjes en knopen, maak ogen en neuzen. Draagt jouw mascotte een muts? Alles kan! Laat je inspiratie maar komen! Zo krijgen we echte driedimensionele
mascottes met een groot knuffelgehalte. Er zijn die dag vrijwilligers aanwezig die goed met naald en draad overweg kunnen. Zij helpen iedereen op weg.

Kristof Van Gestel en GEZEEVER vzw
Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zo 29 september 2019 van 12:30 tot 12:30
zo 29 september 2019 van 14:30 tot 14:30
zo 27 oktober 2019 van 12:30 tot 12:30
zo 17 november 2019 van 12:30 tot 12:30
Cultuurhuis de Warande
gratis
Inschrijven
www.warande.be/programma/3743/Kristof...