Bouwstof / Kunst in Zicht (9 tot 12 jaar)

Creativiteit

Speel en experimenteer tijdens de workshop ‘Bouwstof’ en bouw aan je eigen kunstwerk. Lees meer

Geïnspireerd door de hedendaagse kunsten en de alchemie, staat ‘Bouwstof’ voor een uitdagend muzisch labo. We doen beroep op de kiem van de creativiteit: de verwondering. Verwondering als ontstekingsmechanisme van het creatief proces van de kunstenaar, maar ook als de start van een persoonlijk kunstzinnig traject vol experiment en onderzoek. 

 

Met proefbuis in de hand ontdek je hoe je eieren kan laten botsen, wat er gebeurt als je zeep in de microgolfoven zet en hoe je de kleur blauw uit een rodekool kan krijgen. Al deze bizarre probeersels komen samen in één verrassend bouwwerk. We laten ons inspireren door het werk van Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger. Net zoals dit Zwitsers kunstenaarsduo laten we een wereld ontstaan uit een wildernis van takken, fluorescerende blubber, lichtgevende eieren en lange wasslierten.

 

Kom samen met je kinderen spelen en ontdekken tijdens ‘Bouwstof’.

 

Kunstendag voor Kinderen

Tijdens de Kunstendag voor Kinderen op zondag 18 november is er vanalles te beleven voor kinderen en hun families. Je vindt het volledige programma vanaf oktober op www.turnhoutspeelt.be.
meer info
 

 

praktisch

  • duur workshop: van 10 tot 16 uur
  • meenemen: lunchpakket

Kunst in Zicht
Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zondag 18 november 2018 van 10:00 tot 10:00
Cultuurhuis De Warande
€ 12,0
Inschrijven
info@warande.be